Forsa Advies Facebook  Forsa Advies Twitter  Forsa Advies Elearning
Home - Trainingen - MSP

MSP® Programmamanagement

Managing Successful Programmes (MSP) is dé methodiek voor programmamanagement. MSP programmamanagement komt van dezelfde eigenaar als PRINCE2 projectmanagement, namelijk AXELOS. Managing Successful Programmes en PRINCE2 sluiten daardoor goed op elkaar aan. U kunt PRINCE2 gebruiken voor de projecten die onderdeel uit maken van het programma. Het programma zelf kan dan gemanaged worden op basis van MSP. Managing Successful Programmes is gebaseerd op 'best practice' en daardoor gebaseerd op praktijkervaring vanuit allerlei verschillende organisaties in het succesvol realiseren van ingrijpende programma's. MSP bevat een set van principes en processen die u houvast bieden in het managen van een programma. De MSP programmamanagementmethodiek is flexibel en op maat gesneden worden op de specifieke omstandigheden.

 

Het MSP programmamanagement Raamwerk

Het raamwerk van Managing Successful Programmes is gebaseerd op drie kernconcepten:
  • de MSP Principes. Deze zijn afgeleid van positieve en negatieve ervaringen uit programma's uit de praktijk. Deze principes zijn de factoren nodig zijn in elk programma om het succes van het programma te borgen; 
  • de MSP goverance thema's. Deze definiëren de aanpak van de organisatie ten aanzien van het programmamanagement. Deze thema's bieden handvatten voor effectiviteit in leiderschap, delivery teams, organisatiestructuur en beheersingsinstrumenten in het programma;
  • MSP Transformationele Flow. Dit biedt een procesmatige aanpak door de levenscyclus van een programma. Van idee tot aan het opleveren van de gewenste resultaten (vermogen, eindresultaat en benefits) en het afsluiten van het programma.

 

Geaccrediteerde MSP trainingen

Wij vinden het belangrijk om een uitstekende kwaliteit te garanderen. Daarom bieden wij u geaccrediteerde MSP trainingen. Het accreditatie-instituut bewaakt de kwaliteit van onze trainers en trainingen voortdurend. Verder monitort zij onze materialen, onze bedrijfsprocessen en onze slagingspercentages. Bovendien kunt u, doordat we geaccrediteerd zijn, bij ons het MSP Foundation en MSP Practitioner examen afleggen. Doorgaans op de zelfde locatie als waar u uw MSP training heeft gevolgd, dat is op de dag van het examen vaak meer ontspannen: u weet dan al precies waar u moet zijn.
 

MSP Examens

U kunt zich bij ons certificeren met een internationaal erkend APMG-certificaat op MSP Foundation en MSP Practitioner niveau. 
 

Heeft u interesse in MSP programmamanagement trainingen?

Dan kunt u kiezen uit:
  • De MSP Foundation voor een gedegen theoretische basis en inleiding tot de methodiek
  • De MSP Practitioner voor het leren toepassen als projectmanager van de methodiek op verschillende projectscenario's
  • De MSP Special voor ervaren project- en/of programmamanagers. Dit is een compact, intensief en efficiënt programma met een stuk zelfstudie.

 

In-company mogelijkheden

Uiteraard maken we ook graag voor u een in-company training op maat, bijvoorbeeld door méér eigen casuïstiek op te nemen of door oefeningen te koppelen aan persoonlijke vaardigheden zoals onderhandelen, omgaan met weerstand, presenteren, vergader- technieken, enzovoorts. Of door MSP Programmamanagement te combineren met P3O (Portfolio-, Programma- en Project Office) en/of MoP Portfoliomanagement. Neemt u contact met ons op voor een offerte.

Bel voor een persoonlijk, deskundig opleidingsadvies

070-3970723