Forsa Advies Facebook  Forsa Advies Twitter  Forsa Advies Elearning
Home - Trainingen - MoP

MoP® Portfoliomanagement

Zoekt uw organisatie een methodiek om lijn te krijgen in een veelheid van projecten en programma's? Dan is portfoliomanagement een must. Portfoliomanagement staat voor een gecoördineerde verzameling van strategische processen en besluiten, die gezamenlijk de meest effectieve balans van verandering versus dagelijks werk mogelijk maken.
 

Management of Portfolios (MoP)

Management of Portfolios benadert het beheer van wijzigingsprojecten en programma’s vanuit een strategisch oogpunt. Het geeft een overzicht van alle wijzigingsactiviteiten, waaronder: 
  • wat de portfolio omvat
  • wat het kost
  • welke risico’s zich voordoen
  • hoe de voortgang is, en
  • wat de invloed is op de dagelijkse gang van zaken en de strategische doelstellingen van de organisatie
 
In de training kunt u uw eigen casuïstiek inbrengen en u laten inspireren door de casuïstiek van anderen. Wat is bijvoorbeeld de beste indeling van de portfolio(s) in uw organisatie? Welke rollen en verantwoordelijkheden zijn hierin nodig om het portfolio succesvol te maken? Welke rapportages helpen om inzicht in en overzicht over de portfolio's te hebben? Onze ervaren trainers hebben uitgebreide praktijkervaring en beschikken over uitstekende didactische vaardigheden om samen met u deze vragen te beantwoorden.
 

Geaccrediteerde MoP trainingen

Wij vinden het belangrijk om een uitstekende kwaliteit te garanderen. Daarom bieden wij u geaccrediteerde MoP trainingen. Het accreditatie-instituut bewaakt de kwaliteit van onze trainers en trainingen voortdurend. Verder monitort zij onze materialen, onze bedrijfsprocessen en onze slagingspercentages. Bovendien kunt u bij ons het MoP Foundation en MoP Practitioner examen afleggen.

 

Ons assortiment:

  • MoP Special training. Dit is een compact, intensief en efficiënt programma met een stuk zelfstudie
  • MoP Foundation training. Dit is een basistraining die we u kunnen aanbieden op in-company basis
  • MoP Practitioner training. Dit is een vervolgtraining die we u kunnen aanbieden op in-company basis
 

In-company mogelijkheden

Uiteraard maken we ook graag voor u een in-company training op maat, bijvoorbeeld door méér eigen casuïstiek op te nemen of door oefeningen te koppelen aan persoonlijke vaardigheden zoals onderhandelen, omgaan met weerstand, presenteren, vergadertechnieken, enzovoorts.
 
Neemt u contact met ons op voor een offerte. 

Bel voor een persoonlijk, deskundig opleidingsadvies

070-3970723