Forsa Advies Facebook  Forsa Advies Twitter  Forsa Advies Elearning
Home - Trainingen - IPMA

IPMA Projectmanagement

Wilt u als projectmanager doorgroeien in uw vakgebied? En aantonen dat u uw projecten in goede banen weet te leiden? Laat u dan certificeren door IPMA®. IPMA is een uitstekend bewijs van professioneel projectmanagement.

 

Wat is een IPMA-certificering?

Binnen IPMA kunt u zich op verschillende niveaus laten certificeren. Projectmanagers verschillen tenslotte in ervaring en niveau. Dit geldt ook voor de complexiteit van de projecten waaraan u leiding geeft. Een IPMA-certificaat maakt uw niveau zichtbaar en biedt duidelijkheid over de kennis en vaardigheden die u als projectmanager in huis hebt.
 

De voordelen van IPMA-certificering

 • U ontvangt een internationaal erkend bewijs van kwaliteit;  
 • U vergroot de mogelijkheid om door te groeien in projectmanagement;  
 • U krijgt feedback van ervaren projectmanagers;  
 • U wordt zich bewust van uw eigen ervaring en gedrag;  
 • U professionaliseert zich in uw vak.
 

IPMA niveau's

Het IPMA-certificeringsstelsel bestaat uit vier niveaus. Van IPMA Level D® voor de beginnende projectmanager, tot IPMA Level A® voor de ervaren programmamanager. Voor elk van de certificeringsniveaus gelden verschillende tarieven, examenonderdelen en toelatingseisen.  
 

IPMA-D

IPMA-D is voor u wanneer u een eerste stap wilt zetten in de richting van een loopbaan als projectmanager. Of wanneer u als projectmedewerker behoefte aan theoretische onderbouwing van uw werkzaamheden. In de voorbereiding op het theorie-examen leert u kritisch te kijken naar uw eigen functioneren binnen projecten en vergroot u uw theoretische kennis van alle aspecten van projectmanagement. Voor dit certificeringniveau zijn geen toelatingseisen. 
 

IPMA-C 

Deze certificering bestaat uit 2 onderdelen:
 • Een deelcertificaat IPMA Level C – theorie. Hierin toetst het IPMA Exameninstituut uw theoretische kennis. Het theorie-certificaat op zichzelf is dus een onderdeel van de totale certificering.
 • Om de certificering compleet te maken moet u de assessment succesvol doorlopen. U heeft na het behalen van het deelcertificaat theorie, twee jaar om de certificering af te ronden. 

 

IPMA-B

Wanneer u over minimaal 5 jaar projectmanagementervaring beschikt, waarvan 3 jaar als verantwoordelijk projectmanager van complexe projecten, dan is IPMA-B mogelijk het juiste niveau voor u. Kijkt u naar de precieze voorwaarden op IPMA Exameninstituut. Met de IPMA-B certificering laat u zien dat u complexe projecten geheel zelfstandig hebt gemanaged en dat u een meerwaarde bent voor uw werkgever en uw opdrachtgever. 
 

IPMA-A

Hebt u in de laatste acht jaar ten minste 5 jaar ervaring opgebouwd in het geheel zelfstandig leiden van complexe programma’s? Wilt u uw competenties beoordeeld en gewaardeerd zien in een assessment door andere topprogrammamanagers? Certificeer u dan op niveau IPMA Level A. Daarmee laat u aan belangrijke opdrachtgevers zien dat u behoort tot de topdivisie van programmamanagers. In Nederland zijn er momenteel enkele IPMA-A gecertificeerden. Het bereiken van dit niveau biedt u dus een enorm onderscheidend vermogen. 
 

Examen

Het examen kunt u zelf contact boeken bij het IPMA Exameninstituut. Let u hierbij goed op de deadlines voor inschrijven en betalen.
 

Onze IPMA-trainingen

Deelnemers waarderen onze IPMA-trainingen enorm en onze slagingspercentages zijn uitstekend. Een IPMA-accreditatie wordt op dit moment door IPMA gepilot. De verwachting is dat we hier op korte termijn op zullen aanhaken. Tot die tijd bewaken we onze kwaliteit door evaluaties van deelnemers en onze slagingspercentages goed te bewaken. Voor onze processen hanteren we hetzelfde kwaliteitssysteem zoals we dat voor PRINCE2, MoP, MSP en Verandermanagement hebben geaccrediteerd bij APMG.
 

Assessment begeleiding op niveau C, B en A

Een ervaren begeleider vormt uw klankbord en geeft u praktische tips waardoor u kans van slagen sterk vergroot. Met een proefassessment weet u of u zich voldoende heeft voorbereid en wat u nog kunt doen om u zelf nog beter te presenteren.
 

Heeft u interesse in IPMA-trainingen en/of begeleiding?

U kunt kiezen uit de volgende mogelijkheden:
 • IPMA-D training. Dit is een klassikale training die u voorbereid op het examen op niveau D.
 • IPMA-C training. Dit is een klassikale training die u voorbereid op het examen op niveau C.
 • IPMA-C individuele assessment begeleiding. 
 • IPMA-B individuele assessment begeleiding. 
 • IPMA-A individuele assessment begeleiding.

 

In-company mogelijkheden

Uiteraard maken we ook graag voor u een in-company training op maat, bijvoorbeeld door méér eigen casuïstiek op te nemen of op maat gemaakte oefeningen toe te voegen. Neemt u contact met ons op voor een offerte.
 

Betrokken organisaties

 

IPMA Internationaal 

De International Project Management Association (IPMA®) is de overkoepelende organisatie van de nationale beroepsverenigingen voor projectmanagement. IPMA® stelt de eisen vast voor examinering en certificering van projectmanagers. IPMA heeft ruim 50.000 leden in 50 landen. 
 

IPMA Nederland 

IPMA-NL is de beroepsorganisatie voor projectmanagement namens IPMA® in Nederland en daarmee hét kennis- en competentiecentrum op dit gebied. IPMA-NL is de opdrachtgever van het IPMA Exameninstituut
 
 

Bel voor een persoonlijk, deskundig opleidingsadvies

070-3970723