Forsa Advies Facebook  Forsa Advies Twitter  Forsa Advies Elearning
Home - Trainingen - M_o_R - M_o_R Foundation

M_o_R® Foundation Risicomanagement

Management of Risk is bedoeld om organisaties te helpen bij het invoeren van een effectief kader voor het nemen van verantwoorde beslissingen over risico’s die invloed hebben op hun prestatiedoelen voor alle organisatieactiviteiten, of die nu strategisch, programmatisch, projectmatig of operationeel zijn.

 

Het is een richtlijn voor Integraal risicomanagement die waarborgt dat een organisatie op een rendabele wijze gebruikmaakt van een risicomanagementproces met een aantal duidelijk omschreven stappen. Het doel is het ondersteunen van een betere besluitvorming door middel van een goed zicht op de risico’s en hun waarschijnlijke impact. Bovendien vormt M_o_R een geïntegreerd raamwerk met methoden zoals  ITIL®, PRINCE2®, MSP®, MoP®, MoV® en P3O® en is in lijn met ISO31000.

 

In de Foundation training maakt u uitgebreid kennis met M_o_R en leert u het raamwerk te doorgronden.

 

Let op: deze training is alleen op in-company basis beschikbaar.


Waarom een M_o_R Foundation training volgen bij Forsa Advies?

 • U volgt uw training bij een geaccrediteerde opleider. Dat betekent dat u kunt rekenen op up-to-date lesmateriaal, vakkundige trainers en een uitstekende dienstverlening rondom de training
 • Deelnemers waarderen onze trainingen uitstekend op Springest.nl
 • Onze trainers combineren jarenlange ervaring uit de praktijk met uitstekende trainersvaardigheden
 • Een uitstekende examenvoorbereiding en een hoog slagingspercentage
 • Wij bieden een uitstekende e-learning die uw scores analyseert en oefeningen hierop aanpast


Voor wie?

U bent werkzaam als directielid, programmamanager, projectmanager, operationeel manager, risicomanager, kwaliteitsmanager, auditor, controller, accountant, enz. Er zijn geen specifieke certificaten nodig als voorkennis. Voldoet u niet aan het profiel en heeft u wel interesse in deze trainingen? Wij adviseren u graag.


Leerdoelen

Deze training beoogt bij te dragen aan de volgende doelstellingen:

 • De Management of Risk (M_o_R) methodiek op hoofdlijnen kunnen beschrijven
 • Succes- en faalfactoren van risicomanagement kunnen beschrijven
 • De mogelijke baten van het implementeren van M_o_R voor uw organisatie kunnen beschrijven


Duur

Deze training bestaat uit twee dagen les met een separate Foundation examendatum. 


Onderwerpen

De training bestaat uit een gedeelte theorie, interactie en oefeningen waarin u in subgroep met de behandelde materie aan de slag gaat. Onderwerpen die tijdens de training aan bod komen:

 • Het doel van integraal risicomanagement
 • De bijdrage die de best-practices van M_o_R hieraan kunnen leveren
 • Hoe M_o_R helpt bij het voldoen aan de corporate governance code
 • De koppelingen en relaties tussen de principes, de risicomanagement processen, communicatiemechanismen, rollen en de verschillende managementlagen in een organisatie
 • De verschillende technieken, tools en methodieken die volwassen risicomanagement helpen faciliteren


Trainingsmateriaal

Het Engelstalige lesboek 'M_o_R - Management of Risk: Guidance for Practitioners' en een lesmap. De lesmap bevat de presentatie in kleur, opdrachten en een overzicht van de exameneisen. 


Studiebelasting en lesmethode

De studiebelasting bedraagt enkele uren voorbereiding per les buiten de studie-uren, en studie voor het examen na afloop van de training. U kunt zelf aan de slag met e-learning oefeningen en het lesboek. De studiebelasting is in totaal 8-16 uur buiten de lesuren.


Examen

Na afloop van de training in combinatie met het door u gedane huiswerk bent u voorbereid op het officiële M_o_R Foundation examen. Forsa Advies kan het examen bij u afnemen na afloop van een training. De exameneisen zijn ontwikkeld door AXELOS en worden verstrekt met toestemming van AXELOS.

Het M_o_R Foundation examen is een multiple choice examen en bestaat uit 75 vragen en duurt 1 uur. Met het examen kan maximaal 70 punten worden behaald. Om te slagen moeten examenkandidaten 35 punten of meer scoren.

U ontvangt een Forsa Advies certificaat van deelname bij 75% of meer aanwezigheid en een digitaal AXELOS certificaat bij het slagen voor het examen.

In-company en maatwerk

Deze training en het bijbehorende examen verzorgen we voor u op in-company basis. We stellen de dagen, tijden en locatie in overleg met u vast. Ook is maatwerk mogelijk in de vorm van een casus op maat en/of het toevoegen van modules in vaardigheden en technieken. Wij maken hiervoor graag een offerte voor u.


Vervolgtrainingen

Na het volgen van deze training kunt u uw kennis en inzichten verder verdiepen en meer praktijkgericht aan de slag in de M_o_R Practitioner training. Ook kunt u de kennis en inzichten van uzelf en uw collegae verder verdiepen en het projectmanagement instrumentarium uitbreiden met behulp van projectmanagementtrainingen zoals PRINCE2 en IPMA, of door te verbreden met training op het gebied van bijvoorbeeld Verandermanagement, MSP programmamanagement. Wij geven u graag een vrijblijvend advies.

 

Accredited M_o_R training is provided by 'nThen, APMG-International Accredited Training Organisation

StartdatumLokatiePrijs

Bel voor een persoonlijk, deskundig opleidingsadvies

070-3970723