Forsa Advies Facebook  Forsa Advies Twitter  Forsa Advies Elearning
Home - Trainingen - PRINCE2

PRINCE2® Projectmanagement

PRINCE2 is inmiddels voor elke professionele projectmanager een onmisbaar stuk gereedschap in de gereedschapkoffer van projectmanagement. PRINCE2 is een methode die transparantie en een gestructureerd verloop van uw project bevordert en daarmee de kans van slagen van het project vergroot. Bovendien zijn de internationaal erkende PRINCE2 certificaten vaak een randvoorwaarde om in aanmerking te komen voor projectmanagementopdrachten. In veel landen over de hele wereld verdiepen projectmanagers en andere betrokkenen bij projecten zich in deze PRINCE2 methodiek en PRINCE2 examens.
 
PRINCE2 is een acroniem voor 'Projects in Controlled Environments'. PRINCE2 kan u kan ondersteunen in het succesvol voorbereiden, uitvoeren en afsluiten van uw projecten. In de PRINCE2 projectmanagementmethodiek vindt u 'best practices' ten aanzien van de te gebruiken documenten c.q. rapportages en plannen, een effectieve rolverdeling binnen het project, gestructureerde processtappen, slimme technieken en allerlei instrumenten.
 
Een misverstand is dat PRINCE2 alleen voor ICT-projecten geschikt zou zijn. De voorlopers van PRINCE2 (Prompt en PRINCE) waren dit wel. Echter, sinds de jaren negentig is methodiek generiek geschikt voor het projectmanagement in allerlei projecten: van infrastructurele projecten tot het organiseren van een evenement, voor projecten waarin beleid wordt geschreven tot innovatieve projecten. Daarbij is PRINCE2 geschikt voor kleine en grote projecten, voor overheidsprojecten én commerciële projecten.
 

Geaccrediteerde PRINCE2 trainingen

Wij vinden het belangrijk om een uitstekende kwaliteit te garanderen. Daarom bieden wij u geaccrediteerde PRINCE2 trainingen. Het accreditatie-instituut bewaakt de kwaliteit van onze trainers en trainingen voortdurend. Verder monitort zij onze materialen, onze bedrijfsprocessen en onze slagingspercentages. Bovendien kunt u, doordat we geaccrediteerd zijn, bij ons het PRINCE2 Foundation en PRINCE2 Practitioner examen afleggen. Doorgaans op de zelfde locatie als waar u uw PRINCE2 training heeft gevolgd, zodat u op de dag van uw examen kunt ontspannen: u weet dan al precies waar u moet zijn.
 

PRINCE2 Examens

U kunt zich bij ons certificeren met een internationaal erkend APMG-certificaat op Foundation en Practitioner niveau.
 

Heeft u interesse in PRINCE2 trainingen?

Dan kunt u kiezen uit:
  • De PRINCE2 Foundation voor een gedegen theoretische basis en inleiding tot de methodiek.
  • De PRINCE2 Practitioner als verdieping op de PRINCE2 Foundation voor het leren toepassen als projectmanager van de methodiek op verschillende projectscenario's.
  • De PRINCE2 Fasttrack voor het combineren van de twee bovenstaande trainingen in geïntegreerd, compact, intensief en efficiënt programma. Dit is geschikt voor mensen met enige ervaring in projecten.
  • PRINCE2 Workshops op maat voor specifieke doelgroepen zoals managementteams, directieleden, projectsupportmedewerkers, kwaliteitsfunctionarissen, testers, enzovoort. Neemt u hiervoor contact met ons op.
  • PRINCE2 AGILE - als vervolgtraining na de PRINCE2 Practitioner. Combineert de lenigheid van AGILE met de beproefde methode PRINCE2. Het beste van twee werelden.

 

Deze trainingen zijn ook in het Engels beschikbaar

  • PRINCE2 Foundation in English - basic training with emphasis on getting to know and understanding PRINCE2.
  • PRINCE2 Practitioner in English - advanced level of training with an emphasis on learning to analyze cases, and learning how to apply PRINCE2 effectively and evaluate given solutions.
  • PRINCE2 Fasttrack in English - a fully integrated program of Foundation and Practitioner course. Some practical experience in projects is required for this course.
  • PRINCE2 AGILE - the next step after PRINCE2 Practitioner certification. Combining flexibility and responsiveness of agile with the best practices in project management of PRINCE2. Enjoy the best of both worlds.

 

In-company mogelijkheden

Uiteraard maken we ook graag voor u een in-company PRINCE2 projectmanagement training op maat, bijvoorbeeld door méér eigen casuïstiek op te nemen of door oefeningen te koppelen aan persoonlijke vaardigheden zoals onderhandelen, omgaan met weerstand, presenteren, vergadertechnieken, enzovoorts. Neemt u contact met ons op voor een offerte.

 

Gratis downloads