Forsa Advies Facebook  Forsa Advies Twitter  Forsa Advies Elearning
Home - Forsa Advies - Smartfeedback: online assessment voor projectmanagers

Smartfeedback: online assessment-tool voor projectmanagers

Forsa Advies richt zich op het succesvol managen van projecten. Door middel van training, coaching en consultancy laten we mensen en organisaties beter presteren.

De competenties van de projectmanager zijn hierin een bepalende factor. De uitdaging is om hiervan een voldoende objectief en genuanceerd beeld te vormen. In dit kader introduceren Forsa Advies en Personalcolor samen een online-assessment-tool voor projectmanagers, genaamd Smartfeedback.

Smartfeedback is een uitstekend instrument indien u de functie van projectmanager vervult en wilt weten waar u staat. Maar ook indien u opdrachtgever bent en een solide basis voor de ontwikkeling van uw projectmanagers zoekt. Dankzij Smartfeedback krijgt u inzicht in sterke punten en in vlakken waar ruimte voor verbetering is.


Smartfeedback : Hoe werkt het als u projectmanager bent?

U meldt zich bij aan bij Forsa Advies en krijgt toegang tot Smartfeedback. U start de test met het beantwoorden van de online vragenlijst en vervolgens nodigt u een groep van klanten, projectteamleden, stuurgroepleden, managers, leveranciers en medewerkers uit om hetzelfde te doen. Op deze wijze krijgt u een beeld van uw eigen functioneren op basis van de feedback van de mensen met wie u intensief samenwerkt. Na afloop ontvangt u een persoonlijk rapport over de resultaten, uw kwaliteiten en uw ontwikkelpunten met adviezen. Het gepresenteerde rapport kunt u zelf interpreteren, of samen met een adviseur van Forsa Advies bespreken.


Smartfeedback : Hoe werkt het als u opdrachtgever bent?

Tijdens een gesprek met een adviseur van Forsa Advies geeft u aan voor wie het assessment is bedoeld. Indien u als opdrachtgever een groep van minimaal 10 projectmanagers wilt laten beoordelen, produceert Forsa Advies in overleg met u een vragenlijst op maat. Indien het aantal lager is, bieden we een uitgebalanceerde, standaardlijst met vragen.

Wij stellen Smartfeedback vervolgens ter beschikking aan de door u geselecteerde projectmanagers. Zij ontvangen een uitnodiging per mail en starten de test met het beantwoorden van de online vragenlijst. Deze projectmanagers nodigen vervolgens zelf klanten, projectteamleden, stuurgroepleden, managers, leveranciers en medewerkers uit om vragen over hen online te beantwoorden. Smartfeedback brengt de feedback van deze respondenten samen in een helder en persoonlijke rapport met de sterke punten, verbeterpunten en adviezen voor de betreffende projectmanager.

De gepresenteerde rapporten kunt u zelf interpreteren, of samen met een adviseur van Forsa Advies bespreken. Ook is het mogelijk om een rapportage te ontvangen per groep van projectmanagers, bijvoorbeeld projectmanagers in ICT, versus projectmanagers in business.


Competenties

De toegepaste competenties in Smartfeedback zijn afgeleid van het Nederlandse Competence Baseline (NCB). Dit biedt een solide en beproefde basis voor een competente projectmanager. Het NCB is de beschrijving van competenties zoals de projectmanagementvereniging IPMA-Nederland als basis voor haar certificeringen hanteert. Zie voor deze certificeringen de website van IPMA Certificeren.

Het assessment is opgedeeld in vier clusters van competenties:

  • Technische elementen (onder andere risicoanalyse en risicomanagement);
  • Gedragselementen (onder andere resultaatgerichtheid en onderhandelen);
  • Context competenties (onder andere personeelsmanagement en financiën);
  • Managementvaardigheden (onder andere delegeren en feedback geven).


Tarief

Vragenlijst, een overzichtelijk rapport (verkrijgbaar in een samengevatte en uitgebreide versie) en een toelichtend coaching gesprek samen € 495,- exclusief btw, per projectmanager.
Voor grotere aantallen voorzien we u graag van een op maat gemaakte offerte.

Neem contact met ons op voor Smartfeedback of bekijk de brochure.