Forsa Advies Facebook  Forsa Advies Twitter  Forsa Advies Elearning
Home - Trainingen - Verandermanagement - Verandermanagement practitioner

Verandermanagement Practitioner


De wereld verandert voortdurend. Organisaties moeten steeds sneller op deze veranderingen kunnen inspelen. Dit vereist niet alleen een uitstekend projectmanagement, maar vraagt ook aandacht voor change management, oftewel verandermanagement. (Project)managers en directieleden vragen zich vaak af: ‘Hoe krijg ik ze mee?’

Deze Verandermanagement Practitioner biedt een compact vervolg op de Verandermanagement Foundation training. In de Practitioner training behandelen we met u de theorie en het toepassen van onderwerpen die uitsluitend gelden voor het Practitioner examen. Dat doen we bij voorkeur aan de hand van uw eigen casus en die van de andere deelnemers. Als onderdeel van de training kunt u bovendien het Practitioner examen afleggen, wat u een internationaal erkend certificaat kan opleveren.

Waarom Verandermanagement Practitioner volgen bij Forsa Advies?

 • U volgt uw training bij een door APMG-International geaccrediteerde opleider. Dat betekent dat u kunt rekenen op up-to-date lesmateriaal, vakkundige trainers en een uitstekende dienstverlening rondom de training
 • Deze Change Management certificering wordt verder erkend door het Change Management Institute (CMI) in Australië.
 • Onze trainingen worden door deelnemers gewaardeerd met een rapportcijfer 8.9 op Springest.nl
 • Een uitstekende examenvoorbereiding en een hoog slagingspercentage
 • Onze trainers combineren jarenlange ervaring uit de praktijk met uitstekende trainersvaardigheden
 • Uiteraard doen we er alles aan om de training van uw keuze door te laten gaan. Mocht een training te weinig deelnemers kennen, dan nemen we contact met u op om te overleggen en bieden u dan een oplossing waarmee u tevreden bent

Voor wie?

U bent werkzaam als directielid, programmamanager, projectmanager, operationeel manager, portfoliomanager, verandermanager, change agent of adviseur in verandertrajecten.

Wij hebben de keuze gemaakt om een deel van de Practitioner examenonderwerpen reeds te behandelen in onze Verandermanagement Foundation training. Door deze opzet is de Foundation training erg inspirerend en interessant. Het betekent ook dat vooralsnog deze Practitioner module alleen geschikt is voor deelnemers die bij ons de Foundation hebben gevolgd.

Om mee te kunnen doen aan het Change Management Practitioner examen dient u te beschikken over het Change Management Foundation certificaat. Wanneer u deze voorkennis of het certificaat niet heeft, raden we u aan de Fasttrack te volgen.

Voldoet u niet aan het profiel en heeft u wel interesse in deze trainingen? Wij adviseren u graag.

Leerdoelen

Deze training richt zich op het vinden van de instrumenten om verandering in gang te zetten, door te voeren en te bestendigen. Bovendien bereiden we u voor op het Practitioner examen.

 

Daartoe behandelen we de volgende onderwerpen:

 • Handvatten voor opzet van een effectief trainingsprogramma in samenwerking met opleiders
 • Projectmanagement: veranderinitiatieven versus projecten en programma’s
 • Verandering bestendigen
 • Hefbomen en hefboom-werking in verandertrajecten
 • Adoptie op drie niveaus (Kelman)
 • Omslagpunt en kritieke massa in verandering
 • Vicieuze en virtuoze cycli
 • Drie elkaar versterkende systemen
 • Proefexamen Change Management Practitioner bespreken
 • Aan de slag met een praktijkcase

  

Duur, data, locatie en prijzen

Deze training bestaat uit één lesdag van 10.30 - 17.00 uur met een separate datum voor het examen. Data, locaties en prijzen vindt u onder de tab ‘Lesdata & Inschrijven’. De trainingsprijs is inclusief lesmateriaal, een goede leslocatie met voldoende en veelal gratis/betaalbare parkeergelegenheid en een vergaderarrangement. Dit arrangement bestaat voor een dagtraining uit een lunch, koffie, thee, water en frisdrank. Voor een avondtraining bestaat dit arrangement uit koffie, thee, water en frisdrank. Het Verandermanagement Practitioner examen is optioneel en niet in de prijs inbegrepen. U kunt deze bijbestellen voor € 350. De examendatum vindt u bij de lesdata van de door u geselecteerde training op onze website. 

Alle prijzen zijn exclusief btw.

Studiebelasting en lesmethode

De studiebelasting bestaat uit voorbereiding op de lesdag en op het examen na de lesdag. Dit is in totaal ongeveer 16 uur buiten de lesuren als u nog maar net het Foundation examen heeft behaald. Heeft u langer geleden dit certificaat behaald, dan heeft u naar verwachting meer tijd nodig om uw Foundation kennis op te frissen. 

De training is actief en afwisselend van opzet met een variatie aan werkvormen. U kunt hierbij onder andere denken aan interactieve plenaire discussies, in groepsverband vraagstukken oplossen en het behandelen van proefexamenvragen. Bij voorkeur brengt u een casus uit uw eigen praktijk in.

 

Trainingsmateriaal

Het trainingsmateriaal bestaat uit een lesmap met de in kleur afgedrukte presentatie, een casus, opgaven en antwoordindicaties. Wij gaan er vanuit dat u het lesboek The Effective Change Manager's Handbook nog heeft van uw Foundation training. U kunt dit boek bijbestellen voor € 63. U heeft dit boek nodig heeft bij het examen. Let op: de lesmap en het lesboek zijn in het Engels. Wij hebben hiervoor gekozen omdat het APMG-examen vooralsnog alleen in het Engels beschikbaar is. De training wordt in het Nederlands gegeven. In overleg met de deelnemers kan de training ook in het Engels plaatsvinden.
 

Examen en certificaten

Na afloop van de training in combinatie met het door u gedane huiswerk bent u voorbereid op het officiële Change Management Practitioner examen. Het Practitioner examen duurt 2,5 uur en bestaat uit 80 gesloten vragen en is Engelstalig. Elke vraag is 1 punt waard. U moet 40 punten of meer halen om te slagen. Dit is een open boek examen waarbij het door ons geleverde lesboek The Effective Change Manager's Handbook bij mag gebruiken. APMG-International heeft de exameneisen opgesteld en is hiervoor verantwoordelijk.

Forsa Advies kan deze examens bij u afnemen na afloop van een training. Bij open inschrijvingen vinden de examens plaats op de leslocatie. Mocht de examendatum u niet schikken, neemt u dan tijdig contact met ons op voor een alternatief.

U ontvangt een Forsa Advies certificaat van deelname bij 75% of meer aanwezigheid. De beide examens leveren elk een internationaal erkend, digitaal certificaat op basis van erkenning door APMG en het Change Management Institute (CMI) in Australië.

In-company en maatwerk

Deze training en het bijbehorende examen kunnen wij in-company verzorgen. Leslocatie, lesdata en lestijden in overleg. Ook is maatwerk mogelijk in de vorm van een casus op maat en/of het toevoegen van modules in vaardigheden en technieken. Vanaf vier deelnemers is het financieel aantrekkelijk om een in-company training te overwegen. Wij maken hiervoor graag een offerte.

Vervolgtrainingen

Na het volgen van deze training kunt u uw kennis en inzichten verder verbreden in onze trainingen op het gebied van PRINCE2 of IPMA projectmanagement, MSP programmamanagement, MoP portfoliomanagement, M_o_R risicomanagement, enzovoorts. Neemt u contact met ons op voor een vrijblijvend advies.

StartdatumLokatiePrijs
04-12-2018Forsa Advies
RIJSWIJK
€ 395,- Lesdata & Inschrijven
15-02-2019Forsa Advies
RIJSWIJK
€ 395,- Lesdata & Inschrijven
10-04-2019Aristo Zalen Eindhoven
EINDHOVEN
€ 395,- Lesdata & Inschrijven
25-06-2019Aristo Zalen Utrecht
UTRECHT
€ 395,- Lesdata & Inschrijven
25-06-2019Aristo Zalen Amsterdam
AMSTERDAM
€ 395,- Lesdata & Inschrijven
25-06-2019Forsa Advies
RIJSWIJK
€ 395,- Lesdata & Inschrijven
25-06-2019Aristo Zalen Eindhoven
EINDHOVEN
€ 395,- Lesdata & Inschrijven
15-08-2019Aristo Zalen Utrecht
UTRECHT
€ 395,- Lesdata & Inschrijven
15-08-2019Aristo Zalen Amsterdam
AMSTERDAM
€ 395,- Lesdata & Inschrijven
15-08-2019Forsa Advies
RIJSWIJK
€ 395,- Lesdata & Inschrijven
15-08-2019Aristo Zalen Eindhoven
EINDHOVEN
€ 395,- Lesdata & Inschrijven
08-10-2019Aristo Zalen Amsterdam
AMSTERDAM
€ 395,- Lesdata & Inschrijven
08-10-2019Forsa Advies
RIJSWIJK
€ 395,- Lesdata & Inschrijven
08-10-2019Aristo Zalen Eindhoven
EINDHOVEN
€ 395,- Lesdata & Inschrijven
08-10-2019Aristo Zalen Utrecht
UTRECHT
€ 395,- Lesdata & Inschrijven
06-12-2019Aristo Zalen Amsterdam
AMSTERDAM
€ 395,- Lesdata & Inschrijven
06-12-2019Forsa Advies
RIJSWIJK
€ 395,- Lesdata & Inschrijven
06-12-2019Aristo Zalen Eindhoven
EINDHOVEN
€ 395,- Lesdata & Inschrijven
06-12-2019Aristo Zalen Utrecht
UTRECHT
€ 395,- Lesdata & Inschrijven

Bel voor een persoonlijk, deskundig opleidingsadvies

070-3970723

Samenvatting:               

Duur: 1 dag
Examen: 2,5 uur 2e dag (optie)
Inclusief: lesboek, lesmap
Geen bijkomende kosten