Forsa Advies Facebook  Forsa Advies Twitter  Forsa Advies Elearning
Home - Trainingen - BiSL - BiSL Foundation

BiSL Foundation


Business information Services Library (BiSL) is een raamwerk voor het inrichten of verbeteren van functioneel beheer gezien vanuit de business. BiSL sluit goed aan op het ITIL raamwerk dat ICT leveranciers veelal gebruiken.

 

In deze BiSL-basistraining leert u de beginselen van informatiemanagement en functioneel beheer kennen. Na afloop heeft u (meer) inzicht in de positie, processen, verbanden en principes van professioneel informatiemanagement in het algemeen en voor functioneel beheer in het bijzonder.

 

Waarom BISL Foundation training volgen bij Forsa Advies

 • U volgt uw training bij een door APMG-International geaccrediteerde opleider. Dat betekent dat u kunt rekenen op up-to-date lesmateriaal, vakkundige trainers en een uitstekende dienstverlening rondom de training.
 • Onze trainingen worden door deelnemers gewaardeerd met een rapportcijfer 8.9 op Springest.nl.
 • Onze trainers combineren jarenlange ervaring in de praktijk met uitstekende trainersvaardigheden.
 • Een gedegen examenvoorbereiding en een hoog slagingspercentage.
 • Wij bieden een uitstekende online examenoefenomgeving die uw scores analyseert en oefeningen hierop aanpast.
 • Uiteraard doen we er alles aan om de training van uw keuze door te laten gaan. Mocht een training weinig deelnemers kennen, dan nemen we contact met u op om te overleggen en bieden u dan een oplossing waarmee u tevreden bent.

 

Voor wie?

U bent enige tijd werkzaam op het gebied van functioneel beheer, in onderhoud en vernieuwing van applicaties, als uitvoerende of als leidinggevende voor functioneel beheer of informatiemanagement.

 

Er zijn geen specifieke certificaten nodig als voorkennis. Voldoet u niet aan het profiel en heeft u wel interesse in deze training? Wij adviseren u graag.


Leerdoelen

Deze training beoogt bij te dragen aan de volgende doelstellingen:

 • De context van het BiSL raamwerk te kunnen uitleggen, en dan in het bijzonder wat de onderlinge verhoudingen zijn tussen functioneel, applicatie- en technisch beheer en wat de relatie is tussen BiSL en andere modellen en methoden, zoals ASL en ITIL.
 • Het raamwerk, de termen en de structuur van BiSL te kunnen duiden en kort te kunnen toelichten.
 • Aan te geven hoe het toepassen van BiSL kan bijdragen aan het oplossen van problemen op het sturende en operationele niveau van het werkgebied van informatiemanagement en functioneel beheer.
 • Aan te geven wat de valkuilen en aandachtspunten zijn bij het in gebruik nemen van BiSL en aan te geven hoe die kunnen worden voorkomen of verholpen.
 • De toegevoegde waarde van informatiemanagement, functioneel beheer en van het werken op basis van BiSL voor de gebruikers- en ICT-organisatie te kunnen aangeven.
 • Voorbereid zijn op het BiSL Foundation examen.


Duur, locaties, data en prijzen

Deze training bestaat uit twee dagen training met een separate datum voor het examen. De tijd tussen de bijeenkomsten kunt u gebruiken om het geleerde te laten bezinken en toe te passen in de praktijk. Data, locaties en prijzen vindt u onder de tab ‘Lesdata & Inschrijven’.

 

De trainingsprijs is inclusief lesmateriaal, een goede leslocatie met voldoende en veelal gratis/betaalbare parkeergelegenheid en een vergaderarrangement. Dit arrangement bestaat voor een dagtraining uit een lunch, koffie, thee, water en frisdrank. Voor een avondtraining bestaat dit arrangement uit koffie, thee, water en frisdrank.

 

Het BiSL Foundation examen is optioneel en niet in de prijs inbegrepen. U kunt deze bijbestellen voor € 190.

 

Alle prijzen zijn exclusief btw.


Onderwerpen

De training bestaat uit een gedeelte theorie, interactie en oefeningen waarin u met de behandelde materie aan de slag gaat. Onderwerpen die tijdens de training aan bod komen:

 • Inleiding van business informatiemanagement en de positie van functioneel beheer hierin
 • Het model voor functioneel beheer BiSL en de toepassing daarvan in de praktijk
 • Procescluster Gebruiksbeheer
 • Procescluster Functionaliteitenbeheer
 • Verbindende processen op uitvoerend niveau
 • Procescluster Sturende processen
 • De richtinggevende processen
 • Relaties en samenwerking met de andere ICT-beheergebieden
 • Invoering van BiSL in de organisatie
 • Effecten van BiSL
 • E-learning examentraining 

 

Studiebelasting en lesmethode

De studiebelasting bestaat uit voorbereiding per les en studie voor het examen na afloop van de training. Dit is in totaal circa 16 uur. Aan de hand van een casus met oefeningen worden de belangrijkste elementen van de methodiek begrijpelijk gemaakt.

 

Trainingsmateriaal

Het trainingsmateriaal bestaat uit het lesboek 'BiSL - een framework voor business informatiemanagement' van Remco van der Pols en een lesmap. In de lesmap vindt u de presentatie in kleur, opdrachten en antwoordindicaties, een verklarende woordenlijst en een overzicht van de exameneisen. Daarnaast ontvangt u een toegangscode voor onze e-learning met oefenexamenvragen. Deze tool helpt u effectief, efficiënt en op een prettige manier te studeren.


Examen en certificaten

Na afloop van de training bent u voorbereid op het officiële APMG examen BiSL Foundation. Het Foundation examen duurt 60 minuten en bestaat uit 40 multiple-choice vragen en is Nederlandstalig. U moet minimaal 26 vragen correct beantwoorden (65%). Dit is een gesloten boek examen. APMG-International heeft de exameneisen opgesteld en is verantwoordelijk hiervoor.

Forsa Advies kan het examen bij u afnemen na afloop van een training. Bij open inschrijvingen vindt het examen plaats op de leslocatie. Mocht de examendatum u niet schikken, neemt u dan tijdig contact met ons op voor een alternatief.

U ontvangt een Forsa Advies certificaat van deelname bij 75% of meer aanwezigheid. Het examen levert het digitale BiSL Foundation certificaat van APMG. 

 

In-company en maatwerk

Deze training en het bijbehorende examen kunnen wij in-company verzorgen. Leslocatie, lesdata en lestijden in overleg. Ook is maatwerk mogelijk in de vorm van een casus op maat en/of het toevoegen van modules in vaardigheden en technieken. Vanaf vier deelnemers is het financieel aantrekkelijk om in-company te overwegen. Wij maken hiervoor graag een offerte.

 

Vervolgtrainingen

Verder kunt u uw kennis uitbreiden met de trainingen BiSL Advanced, ITIL Foundation voor het inrichten voor het technisch beheer en/of de ASL Foundation voor het applicatiebeheer van informatiesystemen.

Bij in-company trajecten kunt u ook kiezen voor een maatwerk workshop  om u en uw collegae te begeleiden in het verder toepassen van de methodiek verder toegespitst op uw omgeving.

 

Neemt u contact op voor een vrijblijvend en gratis persoonlijk advies gebaseerd op uw wensen en uw situatie.

StartdatumLokatiePrijs
16-11-2018Forsa Advies
RIJSWIJK
€ 799,- Lesdata & Inschrijven
11-03-2019Aristo Zalen Utrecht
UTRECHT
€ 799,- Lesdata & Inschrijven
11-03-2019Aristo Zalen Amsterdam
AMSTERDAM
€ 799,- Lesdata & Inschrijven
11-03-2019Forsa Advies
RIJSWIJK
€ 799,- Lesdata & Inschrijven
11-03-2019Aristo Zalen Eindhoven
EINDHOVEN
€ 799,- Lesdata & Inschrijven
14-05-2019Aristo Zalen Utrecht
UTRECHT
€ 799,- Lesdata & Inschrijven
14-05-2019Aristo Zalen Amsterdam
AMSTERDAM
€ 799,- Lesdata & Inschrijven
14-05-2019Forsa Advies
RIJSWIJK
€ 799,- Lesdata & Inschrijven
14-05-2019Aristo Zalen Eindhoven
EINDHOVEN
€ 799,- Lesdata & Inschrijven
18-09-2019Aristo Zalen Amsterdam
AMSTERDAM
€ 799,- Lesdata & Inschrijven
18-09-2019Forsa Advies
RIJSWIJK
€ 799,- Lesdata & Inschrijven
18-09-2019Aristo Zalen Eindhoven
EINDHOVEN
€ 799,- Lesdata & Inschrijven
18-09-2019Aristo Zalen Utrecht
UTRECHT
€ 799,- Lesdata & Inschrijven
14-11-2019Aristo Zalen Amsterdam
AMSTERDAM
€ 799,- Lesdata & Inschrijven
14-11-2019Forsa Advies
RIJSWIJK
€ 799,- Lesdata & Inschrijven
14-11-2019Aristo Zalen Eindhoven
EINDHOVEN
€ 799,- Lesdata & Inschrijven
14-11-2019Aristo Zalen Utrecht
UTRECHT
€ 799,- Lesdata & Inschrijven

Bel voor een persoonlijk, deskundig opleidingsadvies

070-3970723

Samenvatting:               

Duur: 2 dagen
Examen: 1 uur 3e dag (optie)
Inclusief: lesboek, lesmap, e-learning
Geen bijkomende kosten