Forsa Advies Facebook  Forsa Advies Twitter  Forsa Advies Elearning
Home - Trainingen - Verandermanagement

Verandermanagement

De wereld verandert voortdurend. Organisaties moeten steeds sneller op deze veranderingen kunnen inspelen. Dit vereist niet alleen een uitstekend projectmanagement, maar vraagt ook aandacht voor verandermanagement. Managers en directieleden vragen zich vaak af: ‘Hoe krijg ik ze mee?’ Dat blijkt in de praktijk niet mee te vallen. Volgens Jaap Boonstra, een Nederlandse topmanager en hoogleraar, faalt 70% van alle verandertrajecten. Als belangrijkste oorzaak hierin noemen betrokkenen onvoldoende aandacht voor verandermanagement. Onze trainingen gaan in op de belangrijkste modellen, richtlijnen en principes op het gebied van verandermanagement.
 
Forsa Advies is hiermee één van de drie geaccrediteerde opleiders in Nederland. U kunt deze Verandermanagement trainingen volgen in het Nederlands. In-company kan dit eventueel ook in het Engels.
 

Opbouw training

De Verandermanagement trainingen zijn opgebouwd op basis van de volgende thema's:
  • Het veranderproces van een individu
  • Het veranderproces van een organisatie
  • Het betrekken van en communiceren met belanghebbenden in een verandertraject
  • Verandermanagement in de praktijk
  • De initiatie, versterking en verankering van verandering
  • Voorbereiding op het Foundation en/of Practitioner examen
 

Geaccrediteerde trainingen in Verandermanagement

Wij vinden het belangrijk om een uitstekende kwaliteit te garanderen. Daarom bieden wij u door APMG Benelux geaccrediteerde trainingen in Verandermanagement. Deze accreditatie heet Change Management. APMG Benelux is een accreditatie-instituut dat de hoogste kwaliteitseisen hanteert in de markt. Zo bewaken zij de kwaliteit van onze trainers en trainingen voortdurend. Verder monitort APMG Benelux onze materialen, onze bedrijfsprocessen en onze slagingspercentages. Bovendien kunt u, doordat we geaccrediteerd zijn, bij ons het Change Management Foundation en Change Management Practitioner examen afleggen (Engelstalig). Doorgaans op de zelfde locatie als waar u uw Verandermanagement training heeft gevolgd, dat is op de dag van het examen vaak meer ontspannen: u weet dan al precies waar u moet zijn.
 

Verandermanagement Examens

U kunt zich bij ons certificeren met een internationaal erkend APMG-certificaat op Foundation en Practitioner niveau. De officiele titels hiervan zijn Change Management Foundation en Change Management Practitioner. Deze certificaten worden erkend door APMG, het Change Management Institute in Australië (CMI).
 

Heeft u interesse in onze Verandermanagement trainingen?

Dan kunt u kiezen uit:
  • Verandermanagement Foundation - deze training is geschikt om een grondige basiskennis op te doen en ideaal voor deelnemers die te maken krijgen met veranderingen.
  • Aan de hand van de training kunt u zich een beeld vormen van de processen die op gang komen in verandering en hoe een goede voorbereiding op en begeleiding van een verandering eruit ziet.
  • Verandermanagement Practitioner - deze trainingsmodule van 10.30 - 17.00 uur, biedt u de mogelijkheid om uw Foundation kennis te verdiepen en is vooral voor deelnemers die zelf een trekkersrol in een verandertraject hebben of op korte termijn gaan krijgen.
  • Verandermanagement Fasttrack - deze training is een geïntegreerde combinatie van de Foundation en Practitioner. In een compact en intensief programma leert u de modellen kennen en leert u deze toepassen op praktijkcases. Ook deze training is bedoeld voor deelnemers die zelf een trekkersrol in een verandertraject hebben of op korte termijn gaan krijgen.

 

In-company mogelijkheden

Uiteraard maken we ook graag voor u een in-company training op maat, bijvoorbeeld door méér eigen casuïstiek op te nemen of door oefeningen te koppelen aan persoonlijke vaardigheden zoals onderhandelen, omgaan met weerstand, presenteren, vergadertechnieken, enzovoorts. Neemt u contact met ons op voor een offerte.