PRINCE2® Cheat SheetPRINCE2 is al decennia lang een van de meeste bekende projectmanagementmethoden wereldwijd. De methode helpt een duidelijke structuur en rolverdeling aan te brengen in je project. En je kunt PRINCE2 op een agile of op een waterval wijze gebruiken.


Zoek je een handig en compact totaaloverzicht van de PRINCE2 projectmanagementmethode? Dan is deze PRINCE2® Cheat Sheet precies wat je nodig hebt. Print het dubbelzijdig uit op A3 of gebruik hem digitaal. Zo heb je een handige studiehulp bij je PRINCE2 training ter voorbereiding op je PRINCE2 Foundation examen of PRINCE2 Practitioner examen. Je ziet alles overzichtelijk bij elkaar op twee A3-pagina’s.


Op de voorzijde vind je een overzicht van de 7 PRINCE2 processen: opstarten van een project, initiëren van een project, sturen van een project, beheersen van een fase, managen productoplevering, managen van een faseovergang en afsluiten van een project. En als je hem omdraait, vind je de 7 thema’s: business case, organisatie, kwaliteit, plannen, risico, voortgang en wijziging.


Download de PRINCE2 Cheat Sheet in de 6e editie hier


De PRINCE2 Cheat is gebaseerd op de 6e editie van AXELOS en helemaal up-to-date met de laatste wijzigingen in Nederlandse termen.


Download de complete PRINCE Cheat Sheet PDF


Een voorbeeld van de voorkant:


PRINCE2 Cheat Sheet Forsa Advies

Zoek je ook handige PRINCE2 sjablonen?


Als je zo snel mogelijk aan de slag wilt met PRINCE2 en zoek je handige documentsjablonen voor onder andere je PID, projectaanpakken en rapportages, klik dan hier.

Wil je een gedegen PRINCE2 training volgen?


Wil je meer weten over onze geaccrediteerde PRINCE2 opleidingen en de bijbehorende certificering, kijk dan eens naar ons trainingsaanbod:

  • We hebben een basistraining om de methode te leren kennen en begrijpen: PRINCE2 Foundation.
  • En een vervolgtraining om de methode goed te leren toepassen: PRINCE2 Practitioner.
  • Wil je liever deze beide trainingen in één keer? Dan kun je kiezen voor een gecombineerde training: de PRINCE2 Fasttrack training.

Je krijgt altijd les van de beste trainers in het vak!


Vind je deze Cheat Sheet leuk, deel hem gerust met iedereen. Alvast hartelijk dank en veel plezier ermee.


Wil je meer weten over onze PRINCE2 trainingen? Neem dan contact met ons op.

Contact opnemen