Is het examen het officiële examen?

Wij werken alleen met officiële examens zoals die van Agile Consortium, APMG International, AXELOS, IPMA Certificering, enzovoorts. Je bent dus altijd verzekerd van een officieel en waardevol certificaat.

Kan ik de examendatum verplaatsen?

Dat kan. Voor Peoplecert en APMG International examens geldt dat dit tot drie weken van te voren kosteloos kan. Vanaf drie weken tot 1 week van tevoren, kun je voor € 75 exclusief 21% btw uitwijken naar een andere examendatum. We hebben dan de volgende mogelijkheden: 1. Je doet het examen online met een proctor oplossing. Dat betekent dat er een invigilator live toezicht houdt via een webcam. Klik hier voor meer informatie over deze optie. 2. Je sluit aan op een examensessie op ons kantoor in Rijswijk. Dit is een papieren examen. Deze locatie is goed bereikbaar met de auto en OV. 3. Je kunt tijdens kantooruren op individuele basis een afspraak maken voor een online examen in Almere. Deze locatie is met de auto goed bereikbaar. Met OV reizen raden we hiervoor af. 4. Je kunt met een andere groep examen doen in het open rooster in bijv. Aristo Amsterdam, Eindhoven of Utrecht. Dit alles op basis van beschikbaarheid. Neem contact met ons op voor beschikbare data en locaties. Voor IPMA examens gelden de voorwaarden van deze organisatie. Klik hier voor meer informatie.

Kan ik een bijzonder verzoek (bijv. dyslexie) aanvragen?

Bij Peoplecert en APMG International kan dit. Peoplecert kent extra tijd toe op basis van dyslexie of andere beperkingen. Hiervoor kun je zelf een verklaring indienen bij registratie voor het examen. Wanneer deze verklaring wordt geaccepteerd, krijg je extra tijd. Voor examens van APMG International kun je deze bij ons indienen, dan geven wij dit voor jou door. Voor vragen over andere examens, verzoeken we je om even contact met ons op te nemen.

Kan ik mijn examen inzien?

Bij Peoplecert en APMG International is inzage niet toegestaan. Bij IPMA Certificering is dit wel mogelijk onder toezicht en tegen betaling. Voor meer informatie kun je terecht op de website van IPMA Certificering: https://www.ipmacertificeren.nl/nl/certificeren/inzage-en-klachten/inzage/. Om te borgen dat de examenvragen goed zijn, worden deze vragen uitvoerig vooraf getest en vervolgens statstisch bewaakt. Misschien vraag je je af waarom niet alle exameninstituten inzage toestaan? Exameninstituten besteden doorgaans veel geld om goede examenvragen te ontwikkelen, te testen en vaak ook te vertalen. Met de huidige mogelijkheden van sociale media en internet zijn examenvragen snel verspreid op grote schaal. De meeste exameninstituten achten de gelekte vragen dan niet meer bruikbaar. Dan moeten ze nieuwe vragen ontwikkelen en dat is duur waardoor examens voor jou ook duurder worden.

Kan ik een herbeoordeling van het examen aanvragen?

Bij Peoplecert en APMG International is herbeoordeling niet mogelijk. Je kunt wel een klacht indienen wanneer er iets tijdens of rondom het examen niet goed is gegaan en jouw kans op slagen heeft beinvloedt. Bij IPMA Certificering is herbeoordeling wel mogelijk onder toezicht en tegen betaling. Voor meer informatie kun je terecht op de website van IPMA Certificering: https://www.ipmacertificeren.nl/nl/certificeren/inzage-en-klachten/inzage/. Om te borgen dat de examenvragen goed zijn, worden vragen uitvoerig vooraf getest en vervolgens statstisch bewaakt. Misschien vraag je je af waarom niet alle exameninstituten inzage toestaan? Exameninstituten besteden doorgaans veel geld om goede examenvragen te ontwikkelen, te testen en vaak ook te vertalen. Met de huidige mogelijkheden van sociale media en internet zijn examenvragen snel verspreid op grote schaal. De meeste exameninstituten achten de gelekte vragen dan niet meer bruikbaar. Dan moeten ze nieuwe vragen ontwikkelen en dat is duur waardoor examens voor jou ook duurder worden.

De taal van het examen is niet mijn moedertaal. Mag ik daarom langer over het examen doen?

Bij Peoplecert en APMG International kan dit. Peoplecert kent extra tijd toe op basis van de moedertaal die je zelf invoert bij registratie. Wanneer je moedertaal een andere taal is dan waarin je het examen maakt, dan krijg je extra tijd. Voor examens van APMG International dient de trainer dit via onze back office aan te vragen. Geef dan dus aan de trainer aan dat je een andere moedertaal hebt, dan geven wij dit voor jou door. Voor IPMA Certificering moet nog even nagegaan worden hoe het zit. Even contact opnemen svp https://www.ipmacertificeren.nl/nl/certificeren/aanmelden/ Voor vragen over andere examens, verzoeken we je om even contact met ons op te nemen.

Tot wanneer kan ik mijn examen annuleren?

Voor Peoplecert en APMG International examens geldt dat dit tot drie weken van tevoren kosteloos kan. Daarna betaal je € 50 exclusief 21% btw annuleringskosten als je géén examen meer wilt doen. Wil je je examen graag op een later moment alsnog doen, zie dan [kan ik mijn examen uitstellen] Voor IPMA examens gelden de voorwaarden van deze organisatie. Klik hier voor meer informatie. https://www.ipmacertificeren.nl/nl/certificeren/tarieven/uitstel-en-annulering/

Waar kan ik een klacht over het examen indienen?

Als je een klacht hebt, is het belangrijk om deze zo snel mogelijk bij ons kenbaar te maken. Vaak geldt de gouden regel, dat hoe eerder je het meldt, hoe meer mogelijkheden er zijn. Dus heb je bijvoorbeeld last van geluidsoverlast tijdens het examen, steek je hand op en bespreek dit zachtjes met de invigilator. Er zal ook direct na het examen (voor het bekend maken van de uitslag in het geval van Foundation examens van APMG en AXELOS) ook worden gevraagd of je nog bezwaren hebt. Bezwaren of klachten die voor het ontvangen van een uitslag worden geuit, worden doorgaans serieuzer genomen dan klachten die je uit nadat je je uitslag hebt ontvangen. Wanneer je vindt dat je klacht niet goed is opgelost tijdens of direct na het examen kun je gebruik maken van onze klachtenprocedure. Wij zullen dan samen met jou je klacht zo goed mogelijk oplossen. Bovendien zijn we voor APMG International examens verplicht deze klachten bekend te maken bij het accreditatieinstituut als onderdeel van ons kwaliteitmanagementsysteem. Voor IPMA Certificering vind je alle informatie over klachten en bezwaar hier: https://www.ipmacertificeren.nl/nl/certificeren/inzage-en-klachten/. Voor klachten over andere examens, verzoeken we je om even contact met ons op te nemen.

Waar leg ik het examen af?

In open rooster trainingen doe je het examen op dezelfde locatie als waar je je lessen volgt. Als deze datum je niet schikt, neem dan voor of op dezelfde dag als je inschrijving contact op, dan kunnen we kijken naar alternatieve mogelijkheden.

Waar vind ik het examenreglement?

Wanneer je je inschrijft, ga je ook akkoord met het examenreglement dat je dan via een link kunt bekijken. Als je dit eerder wilt inzien, kun je het beste de site van het betreffende exameninstituut bekijken: voor APMG International examens zie https://apmg-international.com/nl/copyright-legal-policies. Voor examens van IPMA Certificering zie https://www.ipmacertificeren.nl/nl/downloads/. Voor Peoplecert zie xxxx? Voor reglementen van andere exameninstituten waar wij mee werken, kun je contact met ons opnemen.

Wanneer en hoe krijg ik de uitslag van mijn examen?

Voor APMG International examens geldt een termijn van maximaal 2 weken. Doorgaans is dat sneller, maar met piektijden in het voorjaar en najaar kan dit soms daadwerkelijk 2 weken duren. Voor Peoplecert examens geldt dat de resultaten doorgaans binnen een werkweek verwacht kunnen worden. Voor zowel APMG International als Peoplecert examens geldt dat de resultaten en behaalde certificaten via een portaal aan jou digitaal beschikbaar worden gesteld. IPMA Certificeren stelt de resultaten en behaalde certificaten doorgaans beschikbaar na 4-5 weken.

Wanneer ontvang ik mijn certificaat?

Voor APMG International examens geldt een termijn van maximaal 2 weken. Doorgaans is dat sneller, maar met piektijden in het voorjaar en najaar kan dit soms daadwerkelijk 2 weken duren. Voor Peoplecert examens geldt dat de resultaten doorgaans binnen een werkweek verwacht kunnen worden. Voor zowel APMG International als Peoplecert examens geldt dat de resultaten en behaalde certificaten via een portaal aan jou digitaal beschikbaar worden gesteld. IPMA Certificeren stelt de resultaten en behaalde certificaten doorgaans beschikbaar na 4-5 weken.

Wat moet ik doen bij een onvoldoende voor het examen?

Wanneer je bent gezakt, is dat natuurlijk vervelend. Als je een herexamen wilt inplannen, neem dan contact met ons op voor de mogelijkheden. De prijs van een herexamen is even hoog als de prijs van een regulier examen. Verder is het van belang dat je je wijze van voorbereiden verbetert. Iemand die is gezakt heeft een grotere kans om opnieuw te zakken wanneer hij/zij zijn leerstrategie niet aanpast. Heb je te weinig tijd besteed aan je examenvoorbereidingen? Zorg dan dat je vanaf vandaag bijvoorbeeld iedere dag een of twee uren studeert. Kijk ook je resultaten na van je examen en je e-learning: zijn er onderwerpen waar je al redelijk goed op scoort en zijn er onderwerpen waar je duidelijk minder goed scoort? Bestudeer de laatst genoemde nog eens grondig. Heb je een e-learning bij je trainingsmateriaal ontvangen, maak dan nog eens wat extra vragen hierover. Begrijp je bepaalde vragen niet, stuur ons dan een mailtje met een schermafdrukje van de vraag.

Wat moet ik meenemen naar het examen?

Deze informatie staat ook in je uitnodiging voor het examen: neem je legitimatiebewijs mee. Houdt er rekening mee dat je je telefoon uit moet zetten en weg moet leggen tijdens het examen. Misschien vind je het dan prettig om je horloge mee te nemen. Verder is het handig om je leesbril mee te nemen als je die nodig hebt. Tenslotte mag je bij APMG International en Peoplecert een Engels-Nederlands woordenboek gebruiken voor examens die je eventueel in het Engels aflegt én Engels niet je moedertaal is. Voor IPMA examens: https://www.ipmacertificeren.nl/nl/downloads/

Wie neemt het examen af?

Voor APMG International en Peoplecert examens nemen onze invigilators (=geaccrediteerde toezichthouders) de examens af. Voor IPMA Certificering en het Agile Consortium geldt dat zij zelf een invigilator leveren die de examens afneemt.

Wie zorgt voor inschrijving voor het examen?

Als je een training met examen bij ons hebt geboekt, dan verzorgen wij het bestellen van het examen voor je. Je ontvangt dan een e-mail van APMG, Peoplecert of – in het geval van IPMA examens – van ons om nadere gegevens aan te leveren.