Forsa Advies Facebook  Forsa Advies Twitter  Forsa Advies Elearning
Home - Forsa Advies - Powersessie

Powersessie: Introductie tot SAFe - Scaled Agile Framework

Extra Powersessie 18-04-2018, vanaf 13:00 tot 17:00 Inschrijven

 

Powersessie

Introductie tot SAFe – Scaled Agile Framework

 

Spreker

Henny Portman

 

Locatie

Forsa Advies in Rijswijk (Z-H), zaal: De Boomhut

 

Datum en tijd

09-04-2018, vanaf 13:00 tot 17:00 (geen plaatsen meer beschikbaar)

 

Downloads

Leaflet powersessie

 

Inhoud sessie

SAFe staat voor Scaled Agile Framework. Het is een framework dat concrete handvatten biedt voor het toepassen van een Agile mindset & werkwijze op bedrijfs niveau (Agile at scale). SAFe introduceert naast het werken in teams via SCRUM en Kanban, het programma en portfolio niveau. Binnen het programma niveau zijn teams georganiseerd in zogenaamde Agile Release Trains (ART’s). Elke ART plant, commit en implementeert voor een totale waarde keten (value streams) als een zelf organiserend team van Agile teams samen met stakeholders. Het portfolio niveau organiseert, voert governance uit en wijst budgetten toe aan value streams. De value streams realiseren oplossingen die bijdragen aan de bedrijfsmissie en strategische thema’s. Daarnaast heeft SAFe een aantal kernprincipes waaronder Lean-agile leiderschap zodat er een Agile Mindset komt en de verandering goed geleid kan worden.

In the US heeft 70% van de top 100 Fortune bedrijven SAFe getrainde mensen. Als je dit meest uitgebreide framework kent heb je alle bagage om Agile te coachen of je bijdrage effectief te leveren in een Lean-Agile omgeving.

 

Spreker

Een veelzijdige man. Henny is auteur van vakboeken, artikelen en een blog. Met zijn deelname aan toonaangevende kenniswerkgroepen, optredens als spreker op congressen en gastdocentschap op hogescholen levert Henny een actieve bijdrage aan de ontwikkeling van het vakgebied.

 

 

Voor wie?

Deze powersessie is bedoeld voor iedereen die betrokken is bij agile transformaties of kennis wil opdoen van SAFe. Denk hierbij aan managers, consultants, Lean-Agile coaches/leiders maar ook projectmanagers, Scrum Masters en Product Owners.

 

Locatie

De sessie vindt plaats bij Forsa Advies, gelegen in het Businesspark Hoornwijck in Rijswijk. Door de ligging aan de rand van de stad aan de A4, A13 en A12 zijn wij uitstekend bereikbaar met de auto. U kunt parkeren in de parkeergarage P+R Hoornwijck. De locatie is ook goed bereikbaar met het OV. Hiervoor neemt u Tram 1 of 15 waar u bij halte Broekpolder uit kunt stappen of Bus 30 waar u bij halte Laan van Gravenmade uit kunt stappen.

 

Geïnteresseerd in SAFe?

Bekijk dan ook eens onze training Leading SAFe.