Webinar PMO als projectenpolitie of power voor projecten

Hier kun je de opname van ons webinar ‘PMO als projectenpolitie of power in projecten’ met Martin Caron en Tanja van den Akker bekijken.

Waar gaat het webinar over?


Je staat op het punt om te starten of je bent een tijdje onderweg met een Project Management Office (PMO). Maar wat is een PMO dan eigenlijk? En wat is een PMO-er dan?


Is het een secretariaat voor projecten dat onder meer notulen maakt? Is het een lastige, bureaucratische hobbel op de weg naar projectsucces? Een projectenpolitie die je terugfluit als je de regels niet goed toepast? Of ervaar je het als die kundige en kritische vriend, die je eerlijke en constructieve feedback geeft om je te helpen? Oftewel, een power in projecten die je helpt succesvol te zijn? En gaat PMO dan eigenlijk alleen over projecten of is er misschien meer toegevoegde waarde te halen? Hoe kan je dat dan vormgeven?


In dit webinar interviewt Tanja van den Akker een van de experts op dit gebied en verbonden aan Forsa Advies: Martin Caron.
Hij heeft zich bij vele bedrijven in verschillende bedrijfstakken (industrie, zorg, financiën, overheid) met deze problematiek beziggehouden en gaat ons meenemen vanuit de praktijk.


Onderwerpen waarover wij hem vragen gaan stellen:

  • Wat is eigenlijk een PMO? Is het een projectsecretariaat? De Projectenpolitie? Of belangrijke ondersteuning besluitvorming in projecten, maar ook programma’s?
  • Waarom zetten organisaties een PMO op?
  • Wat is de toegevoegde waarden van de PMO? Wat levert het op?
  • Hoe ziet dat er dan uit qua structuur?
  • Hoe pak je dat aan?
  • Wat maakt nu dat sommige heel succesvol zijn en het in sommige gevallen wat minder uitpakt?

Samen met Martin gaan we onderzoeken welke handvatten er zijn om in de eigen werkomgeving hiermee aan de slag of mee verder te gaan.

Voor wie is het webinar geschikt?

Dit webinar is geschikt voor iedereen die meer wil weten over PMO’s en die inzicht wil krijgen in welke vormen er zijn, hoe dit waarde kan toevoegen en hoe het in te richten?


Zie hier ook onze blogs.

Spreker en gastvrouw

Spreker: Martin Caron. Gastvrouw: Tanja van den Akker.


Martin Caron

Martin Caron is al jaren partner van Forsa Advies. Naast een zeer kundig en geaccrediteerd trainer in onder meer project-, programma-, portfolio- en verandermanagement, is hij dé specialist als het gaat om PMO-vragen. Vanuit Forsa Advies heeft Martin, een woningcorporatie, een ICT-dienstverlener en een overheidsorganisatie geholpen om antwoorden te vinden op hun vragen omtrent hun PMO-team. Vragen zoals: waar staan wij voor? Wat kunnen en willen we betekenen als PMO in de organisatie? Wat gaan we doen? En wat niet? Wie zijn onze stakeholders? Hoe blijven we met hen in verbinding? Enzovoorts.

Live deelnemen of de opname op een later moment?

Wil je het webinar live bijwonen dan kun je je aanmelden via onderstaande button.

Kun je de sessie ‘PMO als projectenpolitie of power in projecten’ helaas niet live bijwonen maar wil je de opname van de sessie graag na afloop zien? Geef dit dan aan, dan informeren we je wanneer deze beschikbaar is en sturen we je de link.


Wil jij een live training of workshop met Martin Caron of een van onze andere trainers exclusief voor jezelf en je collega’s online of bij jou op locatie? Neem contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken. We maken graag een offerte voor je.


Heb je vragen of wil je een offerte, neem dan contact met ons op.

Contact opnemen