Webinar Van planmatig naar ontdekkend portfoliomanagement

Hier kun je de opname van ons webinar ‘Van planmatig naar ontdekkend portfoliomanagement’ met Henny Portman en Tanja van den Akker bekijken.

Om het totaal van portfolio’s, programma’s en projecten te beheren, is in veel organisaties portfoliomanagement opgezet. Nu in de praktijk steeds meer agile wordt gewerkt, verschuift de governance via programma’s, projecten, budgetten en resources naar governance via roadmaps, backlogs, sprints en teams. Dit vraagt om agile portfoliomanagement.


Agile portfoliomanagement wordt in deze sessie in zijn volle breedte bekeken, van volledig gepland tot volledig ontdekkend. Henny Portman behandelt tien aandachtsgebieden om de wendbaarheid van portfoliomanagement te vergroten, zoals ook beschreven in het boek Agile portfoliomanagement – De brug naar strategische wendbaarheid, dit is geschreven door Henny Portman en Rini van Solingen.


Het stap voor stap toewerken naar meer ontdekkend portfoliomanagement helpt om strategische keuzes in het portfolio beter, eerder en flexibeler te maken. Voor elke maatregel koppelt Henny deze aan de belangrijkste stuurvariabele, bijvoorbeeld cycle-time, onderhanden werk, resultaatsturing, validatietactiek, besluitvormingsstructuur, op een schaal van planmatig portfoliomanagement naar ontdekkend portfoliomanagement. Bovendien bespreekt hij hieraan gerelateerde technieken en voorbeelden.

Verdiepen in agile portfoliomanagement?

Bestel het boek hier.

Voor wie is het webinar geschikt?

Dit webinar is geschikt voor iedereen met interesse in het realiseren van organisatieverandering en/of het effectief betrekken van belanghebbenden bij verandering. Je kunt dus change manager of verandercoach zijn, maar ook programmamanager, portfoliomanager, projectmanager of lijnmanager.


Spreker en gastvrouw

Spreker: Henny Portman. Gastvrouw: Tanja van den Akker.


Henny Portman

Henny Portman is een key note speaker, blogger, auteur en trainer op het gebied van agile project-, programma- en portfoliomanagement. Zijn blogs en boeken zijn internationaal bekend. En als key note speaker en geaccrediteerd P3M3 assessor reist hij de wereld over. Het laatste boek dat Henny Portman samen met Rini van Solingen heeft geschreven beschrijft wat ontdekkend portfoliomanagement is en hoe je dat in je eigen organisatie kunt bewerkstelligen.

Contact

Wil jij een live training of workshop over agile portfolio-, programma- of projectmanagement met een van onze trainers exclusief voor jezelf en je collega’s? Neem contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken.