Agile Scrum trainingen: nieuwe certificering

Exin Agile Scrum Badges

3 gloednieuwe Agile Scrum certificeringen


Forsa Advies voegt per 1 juli 2020 drie nieuwe certificeringen toe aan het aanbod. Dit zijn de certificeringen Agile Scrum Foundation, Agile Scrum Master en Agile Scrum Product Owner. Deze certificeringen zijn alle, zoals je misschien aan de naamgeving al hebt herkend, onderdeel van de Agile Scrum portfolio van EXIN.


Forsa Advies is een door EXIN geaccrediteerd opleider van deze certificeringen. Dit houdt in dat Forsa Advies, als zogenaamde Accredited Training Organization, periodieke kwaliteitscontroles doorloopt op het gebied van lesmateriaal, kennis en kunde van de trainers en de dienstverlening van begin tot eind van de training.


Hieronder volgt een beknopte beschrijving van de drie verschillende certificeringen.


Agile Scrum Foundation

De Agile Scrum Foundation is een uitstekende introductie tot het Agile gedachtegoed waarin Scrum een hoofdrol speelt maar waarin je ook kennis maakt met andere Agile concepten. Hoewel Scrum oorspronkelijk is ontstaan in software ontwikkeling, zien we steeds meer toepassing buiten dit vakgebied. Bijvoorbeeld het maken van lesmateriaal, marketingmateriaal, procesbeschrijvingen en prototypen kan ook op een Agile manier gedaan worden. In deze training richten we ons op de toepassing van Agile werken in verschillende omgevingen.


Agile Scrum Master

Na het volgen van deze Agile Scrum Master training ben je goed voorbereid op de rol van Scrum Master. Je bouwt een stevige theoretische basis op met betrekking tot Agile en Scrum in het algemeen en voor de rol van Scrum Master in het bijzonder. Naast dit theoretische fundament train je je praktische vaardigheden en krijg je werkvormen aangereikt waarmee je direct in de praktijk aan de slag kunt.


Agile Scrum Product Owner (Nieuw!)

De Agile Scrum Product Owner training is een goede voorbereiding op de rol van Product Owner. Je krijgt een stevige theoretische basis met betrekking tot Agile en Scrum in het algemeen en de rol van Scrum Product Owner in het bijzonder. Naast de theorie train je je vaardigheden en krijg je werkvormen aangereikt waarmee  je direct in de praktijk aan de slag kunt.


Waarom deze verandering?


Met het opnemen van de Agile Scrum certificeringen van EXIN in ons trainingsaanbod kiest Forsa Advies voor het belang van de deelnemer. De certificeringen van EXIN genieten zowel internationaal als binnen Nederland aan naamsbekendheid en vertegenwoordigen meerwaarde op het CV voor werkgevers en opdrachtgevers. Verder bood deze overstap ons de mogelijkheid onze portfolio Scrum trainingen uit te breiden en in lijn te brengen. Doordat de Scrum Master en de Product Owner uit dezelfde portfolio komen als de Agile Scrum Foundation sluiten deze certificeringen perfect aan en vormen daarmee een logische vervolgstap voor cursisten. En tenslotte kunnen wij door deze overstap onze Agile Scrum trainingen volledig in het Nederlands aanbieden. Hierdoor hopen wij een breed publiek te kunnen helpen bij het eigen maken van de agile denkwijze en de scrum methodiek.


Kortom, genoeg redenen om eens een blik te werpen op deze Agile Scrum trainingen en daar misschien wel de vruchten van te plukken. Zien we jou terug op een van onze locaties?


Een Agile Scrum training incompany organiseren?


Wij kunnen deze trainingen ook online of bij de organisatie zelf organiseren. Leslocatie, lesdata en lestijden in overleg. Ook is maatwerk mogelijk in de vorm van een casus op maat en/of het toevoegen van modules in vaardigheden en technieken. Vanaf vier deelnemers is het interessant om incompany te overwegen. Wij maken hiervoor graag een offerte.


Meer weten over Agile Scrum? Dat kan. In de blog ‘Waterval versus Agile, welke methode is beter?’ lees je precies wat nou het verschil is tussen klassiek projectmanagement volgens de watervalmethode en de meer moderne en flexibele agile werkwijze.


Heb je nog vragen? Neem dan contact met ons op.


Contact opnemen


Vond je deze blog leuk? Voel je vrij om hem te delen met je netwerk!