Dé Scrum Cheat Sheet


Dé Cheat Sheet voor agile werkwijze Scrum


Scrum is een plezierige manier van werken om focus mee te vinden en laagdrempelig in te leren samenwerken. De theorie is niet moeilijk, het goed uitvoeren wel.


Om wat houvast te geven in het werken met Scrum in de praktijk en om je te helpen in je voorbereidingen op de Scrum Master certificering, hebben we deze Scrum samenvatting voor je gemaakt. Wij noemen het ook wel de Scrum Quick Reference Card. Enfin, het is Scrum in het kort op twee A3-pagina’s.


Op de voorzijde vind je een uitleg over de Scrum overlegvormen: de Daily Standup, de Sprint Review, de Scrum Retrospective en de Sprint Planning.


Verder zie je bij wijze van voorbeeld een tijdschema voor een tweewekelijkse Sprint. Je kunt natuurlijk voor jouw organisatie kiezen voor een andere Sprint-lengte. Een maand wordt hierin wel als een maximum gezien. Pas dan de overlegvormen naar rato aan qua tijdsduur behalve de Daily Scrum. Die blijft aanbevolen op een tijdsduur van een kwartier per dag.


Ook de rollen van het Development Team, de Product Owner en de Scrum Master staan hier kort beschreven.


Op de achterzijde vindt je uitleg over de samenstelling van het Scrum Team, wat een Scrum board is en een uitleg over de Scrum artefacts zoals het Product Backlog, het Sprint Backlog en een Increment. Bovendien staat er wat user stories en epics zijn. Daarnaast kun je lezen hoe het pokeren bij Scrum in zijn werk gaat.


Optimaliseer het Scrum proces


Optimaliseer het Scrum proces en haal daarmee het maximale uit je Sprints door gebruik te maken van deze cheat sheet.


Download de complete Scrum Cheat Sheet PDF


Een voorbeeld van de voorkant:


Voorbeeldweergave Scrum Cheat Sheet


Scrum training volgen bij Forsa Advies


Wil je meer weten over onze Scrum opleidingen, kijk dan ook even op onze trainingspagina. We hebben een Scrum Master opleiding, maar ook AgilePM®, PRINCE2® Agile, Leading SAFe®. Allemaal met uitstekende trainers en coaches.


Dit document is gebaseerd op de Scrum Guide van scrumguides.org.


Vind je deze Cheat Sheet leuk, deel hem gerust met iedereen. Wil je meer weten over onze Scrum trainingen, neem dan contact met ons op.


Contact opnemen

 

Alvast hartelijk dank en veel plezier ermee.