Het STAP-budget is ook voor werkenden en zzp-ers

Meld je vóór 1 juli 2022 aan voor de training van jouw keuze.


Helaas, STAP-budget is vooralsnog niet meer beschikbaar voor korte trainingen. Nog wel voor meerjarige MBO, HBO en WO opleidingen die door OCW zijn erkend.


Weet jij dat het STAP-budget van € 1000 inclusief btw óók voor werkenden en zzp-ers geldt? Die kun je gebruiken voor een training, cursus of opleiding van jouw keuze.


Ook jij kunt hiermee jouw positie op de arbeidsmarkt versterken. Maar dan moet je nu in actie komen. 1 juli 2022 zal het volgende deel van de STAP-subsidiepot beschikbaar komen. Ervaring leert dat de subsidie van 36,1 miljoen in één dag op zal zijn. Dus wat kun je doen om wel de subsidie te krijgen:


  1. Schrijf je zo snel mogelijk in op de training van je voorkeur en vink in het inschrijfformulier STAP-subsidie aan. Al onze trainingen komen in aanmerking voor STAP.
  2. Als je twijfelt, welke training de juiste is voor jou, neem dan contact met ons op voor een persoonlijk gesprek in Teams.
  3. Na je inschrijving krijg je van ons een aanmeldbewijs.
  4. Op 1 juli 2022 om 10.00 uur zit je klaar om het aanmeldbewijs te uploaden in het overheidsportaal. Zorg dat je de tijd hebt voor een wachtrij.
  5. Forsa Advies zit klaar om jou te ondersteunen in een Teams-sessie mocht je hulp wensen.
  6. Als je aanvraag is gelukt, zal de overheid deze beoordelen. In de praktijk krijg je binnen enkele dagen een reactie of de STAP-subsidie wordt toegekend.

Tips:

  • De prijzen op onze website zijn exclusief btw. De korting die de STAP-subsidie biedt is dan € 826,45 exclusief btw.
  • Je kunt het STAP-budget aanvragen voor trainingen die binnen een bepaalde periode starten, niet eerder dan 4 weken en niet later dan 3 maanden. Zie de precieze data op onze STAP-informatiepagina.
  • Is de training die je wilt volgen, duurder dan het STAP-budget? Overleg dan eens met je werkgever of die ook wil investeren in jou.

Voor meer informatie kun je ook terecht op onze STAP-informatiepagina. En als je vragen hebt, ben je natuurlijk van harte welkom om contact op te nemen.


Contact opnemen