PeopleCert neemt AXELOS over en gaat digital first

Peoplecert neemt AXELOS over en gaat digital first

PeopleCert neemt AXELOS over en gaat digital first. 21 juni jl. heeft PeopleCert bekend gemaakt dat het de organisatie AXELOS overneemt voor 450 miljoen euro. AXELOS is de eigenaar van bekende methoden en raamwerken zoals PRINCE2, PRINCE2 Agile, MSP, MoP en M_o_R. Deze in 2013 opgerichte organisatie, was tot deze overname in 2021 een joint venture van een commerciële partij, Capita, en de Britse overheid. En met de overname neemt Peoplecert ook grote stappen in de digitale transformatie.

Peoplecert neemt AXELOS over


Byron Nicolaides, voorzitter en CEO van PeopleCert, zegt hierover onder meer:


De huidige portfolio van kwalificaties omvat verschillende programma’s – die allemaal gouden standaarden zijn in hun respectievelijke vakgebieden. PeopleCert is nauw betrokken geweest bij het ontwikkelen van het succes van AXELOS door de jaren heen en kijkt ernaar uit om samen te werken met ons ecosysteem van partners over de hele wereld om verder te bouwen op dit succesvolle trackrecord.”


Digital first


PeopleCert en AXELOS pakken gelijk door en kondigen als principe aan: digital first. Dat wil zeggen dat vanaf 1 februari as. Peoplecert in principe alle boeken en alle examens digitaal aanbiedt. Wat betekent dat voor jou?

Online, Proctor-examens


Voor jou betekent dit dat je de examens op Proctor-basis kunt afleggen. Je kunt dan zelf een moment en plaats kiezen om het examen af te leggen binnen een jaar na uitgifte van je voucher. Dat wil zeggen dat het niet meer mogelijk is om het examen op papier af te leggen of op de laptop met de trainer als toezichthouder. Je hebt dan te maken met een toezichthouder vanuit een servicecenter van Peoplecert die je tijdens het examen monitort via een webcam. Deze wijze van examineren geeft je een enorme flexibiliteit.


Er zijn wel wat aandachtspunten. Zo moet je bijvoorbeeld oppassen dat je het examen niet te ver voor je uitschuift. Hoe langer je wacht, hoe meer je detailskennis wegzakt. Ook is het van belang dat de software voor het examen goed werkt op je laptop. Het is aan te bevelen om hier op tijd naar te kijken.


Je vindt up-to-date informatie over proctor-examens op deze informatiepagina. Op aanvraag zijn uitzonderingen mogelijk op aanvraag bijvoorbeeld voor gebieden waar het internet ontoereikend is.

Digitaal Foundation examen en boek in één pakket


Voor alle Foundation trainingen geldt dat PeopleCert de examens en officiële, digitale handboeken als een pakket aanbiedt. Voor een papieren boek geldt een meerprijs van circa € 75 exclusief btw per stuk.

Digitale boeken via Vital Source


Vanaf 2022 levert Peoplecert alle officiële AXELOS handboeken, zoals die voor PRINCE2 en PRINCE2 Agile. Als opleider kunnen we die dus aan je blijven leveren. Voor de digitale boeken werkt PeopleCert samen met Vital Source. Peoplecert zegt hierover:


De toonaangevende eTextbook-lezer van Vital Source wordt gebruikt door miljoenen studenten en biedt ongeëvenaarde mogelijkheden voor zoeken, bladwijzers maken en annoteren.


Op dit moment is het nog niet mogelijk om het boek op een ereader te lezen. Het is mogelijk om eenmalig tot maximaal 10% van het digitale boek te printen.


Kortom, PeopleCert neemt AXELOS over en gaat digital first.


Heb je hier vragen of opmerkingen over? We horen het graag van je.


Contact opnemen


Persbericht PeopleCert voornemen tot overname
PeopleCert bevestiging van overname AXELOS