Zijn je studiekosten aftrekbaar?

 

Zelf voor een training en certificering betalen, betekent vaak een behoorlijke hap uit je spaargeld. Een goed gekozen training verdient zichzelf natuurlijk terug. Echter, het is ook fijn om van de belastingdienst een steuntje in de rug te krijgen. Zo is je investering op onze trainingen en certificeringen nu nog aftrekbaar. In deze blog lees je hier wat meer over.


Onze trainingen en examens vallen onder de kosten die volledig mee genomen mogen worden in de aftrekpost ‘studiekosten’ bij de Belastingdienst. De hoogte van de belastingvoordeel hangt af van verschillende factoren. Voor een proefberekening klik hier voor een handige pagina op de site van de Belastingdienst.


Let op: op dit moment werkt de fiscus aan een wijziging met betrekking tot deze aftrekpost op studiekosten. De belastingdienst schaft deze aftrekpost ‘studiekosten’af. In plaats daarvan komt de ‘scholingsvoucher’. Hoe de scholingsvoucher concreet zal werken is nog niet helemaal duidelijk. Op basis van het rapport Effectiviteit van de Brug WW en Scholingsvouchers zal de nieuwe regeling er vooral opgericht zijn werkzoekenden te ondersteunen. Een van de voorwaarden voor deze voucher dat de gekozen opleiding moet helpen tot het in aanmerking komen voor een ‘kansberoep’. Oftewel een beroep waarin veel medewerkers worden gezocht. Voor werkenden vervallen dan de aftrekmogelijkheden. Dus heb je een baan en wil je je graag verder ontwikkelen, dan kan het interessant zijn om het boeken van je training op korte termijn te doen. Dan kun je nog gebruik maken van de huidige fiscale regeling.


Voor meer informatie of vragen? Neem vrijblijvend contact met ons op.


Contact opnemen