Betrek je gebruikers bij je project

,

Betrek de juiste gebruikers bij je project - henry stofzuiger

De Henry… een begrip onder de stofzuigers. Toen we 7 jaar geleden naar ons nieuwe pand verhuisden was er veel te regelen, waaronder een nieuwe stofzuiger. De heren van ons team hadden hiervoor een sterke voorkeur: de Henry!


Of het het grappige gezichtje was, het lange snoer waarmee je weinig stopcontacten hoeft te wisselen of de lange levensduur, dat is me eigenlijk nooit duidelijk geworden. Mij maakte het niet uit: prima, de Henry dus.


De heren hebben de stofzuiger in al die jaren incidenteel gebruikt.


De enige die echt doodongelukkig was met de Henry……. was de schoonmaakster. Zij is klein van stuk en heeft wat last van haar rug. De Henry is relatief groot en zwaar. Bovendien moet het snoer met de hand worden opgerold (met een hendeltje) én valt de stofzuigerslang af en toe uit elkaar waardoor het scherpe deeltje van de metalen buis ook nog eens de gloednieuwe pvc-vloer beschadigde.


Moraal van het verhaal: betrek je gebruikers bij je project; of preciezer gezegd betrek de échte gebruikers bij je project. Vraag hen van te voren uit, observeer hen in de huidige situatie, betrek hen bij prototypes of simulaties, vraag hen het product te testen alvorens grote hoeveelheden te bestellen of te maken.


Dit is een klein voorbeeldje van 1 apparaat waarbij het vervangen ervan nog te overzien is, maar bij een grotere investering laat het zich niet zo makkelijk herstellen. Het klinkt heel eenvoudig en misschien zelfs als een open deur. tegelijkertijd zijn er voorbeelden te over van projecten waarin dit niet goed is gegaan: militair schoeisel dat niet tegen hitte kan, te zware mobiele röntgenapparatuuur in ziekenhuizen, enz. enz.


Wil je meer weten over hoe je je projecten succesvol managet en/of hoe je gebruikers bij je project betrekt? Neem dan nu contact met ons op:


Contact opnemen