ProPath certificering: jouw groeipad van AXELOS

ProPath certification scheme AXELOSProPath certificering is jouw groeipad van AXELOS dat in april 2021 beschikbaar zal komen. Hiermee kun jij als professional in projecten, programma’s of portfolio’s je extra onderscheiden. Wanneer je beschikt over een combinatie van geldige Practitioner certificaten, krijg je een extra certificering erbij.

Heb je afgevraagd welke certificeringen voor jou waardevol zijn om je verder te ontwikkelen in projecten, programma’s of portfolio’s? Dan kan de ProPath certificering van AXELOS je hierbij te helpen. Door een combinatie van Practitioner trainingen en certificeringen, heb je straks de kennis, tools en extra erkenning om succesvol te zijn.

In de figuur zie je welke ProPath certificeringen er zijn en hoe deze samenhangen. Hieronder vind je een toelichting op elk.

Projectmanagers met een brede blik? ProPath Project Expert


De ProPath Project Expert is bedoeld voor projectmanagement professionals die een brede blik op projecten willen ontwikkelen. De certificeringen betreffen project-, programma- en risicomanagement op basis van ‘best practices’ op het gevorderden-niveau. Je ontvangt de certificeringen wanneer je beschikt over een geldige PRINCE2 Practitioner, MSP 5e editie Practitioner en de M_o_R Practitioner certificering.

Een wendbare projectmanager? ProPath Agile Project Expert


Deze projectmanagement certificering is bedoeld voor professionals die waarde hechten aan de flexibiliteit en het positief benaderen van wijzigingen in de opdracht aan het projectteam zoals dat juist met Agile kan. Het verschil ten opzichte van de ProPath Project Expert is dat je in plaats van een PRINCE2 Practitioner een geldig PRINCE2 Agile Practitioner certificaat nodig hebt. Daarnaast heb je, net als bij de ProPath Project Expert, de MSP 5e editie Practitioner en de M_o_R Practitioner certificering nodig.

Onderscheidend programmanager? ProPath Programme Leader


Deze certificering is voor jou als je wilt onderscheiden in programmamanagement. Uiteraard hoort MSP hierbij voor een gedegen opzet en realisatie van het programma. Aanvullend biedt M_o_R je handvatten om risico’s goed in beeld te krijgen en te beheersen. En tenslotte helpt MoP om projecten en programma’s te managen in een beheerste en samenhangend geheel in een portfolio.

Professioneel portfoliomanager? ProPath Portfolio Director


Deze certificering is bedoeld voor portfoliomanagers. De vereisten die hiervoor gelden, zijn nog niet bekend al zal MoP oftewel Management of Portfolios hier ongetwijfeld deel van uit maken. Houdt onze nieuwsbrief in de gaten want we informeren je zo gauw als dit bekend is.


Vanaf het moment dat je de genoemde set compleet hebt, ontvang je automatisch deze extra erkenning. Als jij ook je ProPath certificering wilt behalen, neem dan contact met ons op en we helpen je graag verder.


Contact opnemen