PRINCE2 versus IPMA – Met onze keuzehulp kies je wat bij jou past


Regelmatig krijgen we de vraag van klanten dat zij op zoek zijn naar een projectmanagement training, maar dat zij nog twijfelen tussen het volgen van een PRINCE2 of een IPMA training. En dan vooral PRINCE2 Foundation of IPMA Level D. En dat is een goede vraag, want het zijn allebei erg goede trainingen. Beide kunnen in ieder geval bijdragen aan een solide fundament voor jouw projectmanagement carrière.


Echter, het verschil tussen de trainingen is best groot. Welke het beste bij je past, ligt onder meer aan wat je graag wilt bereiken met de training; het is belangrijk dat de training aansluit jouw persoonlijke situatie en ambities.


Deze infographic waarin we de kenmerken van PRINCE2 en IPMA voor je vergelijken, is speciaal hiervoor gecreëerd. Het is een keuzehulp die de verschillen voor je op een rijtje zet en helpt om de juiste keuze te maken voordat je je inschrijft voor een projectmanagement training.

2023-10-30 update PRINCE2 vs IPMA keuzehulp 1.0


Mocht je meer willen weten over PRINCE2, IPMA of projectmanagement in het algemeen? Neem contact met ons op of via de chat tijdens kantooruren.


Contact opnemen


Mocht je dit een handige tool vinden, dan vinden we het fijn als je hem deelt in je social media. Dank je wel alvast.