Opname webinar ‘Hoe maak je een veranderdiagnose?’

Hier kun je de opname van ons webinar ‘Hoe maak je een veranderdiagnose?‘ met Allard de Ranitz en Tanja van den Akker bekijken.

Waar gaat het webinar over?


Veel bekende verandermodellen zoals dat van Kotter en Bridges bieden duidelijke stappen voor het realiseren van verandering. Vaak bevatten deze stappen of fasen in de trant van het creëren van urgentie, een aantrekkelijke toekomstvisie creëren, enzovoorts. Echter, gangbare modellen geven geen handvatten voor de verschillen tussen organisaties en tussen veranderingen.


Is het wel zo ‘one size fits all’? De ene verandering is de andere niet. Bovendien heeft elke organisatie een uniek DNA. Dus hoe kun je bepalen met wat voor organisatie en verandering je te maken hebt? Anders gezegd, hoe maak je een veranderdiagnose? Daar gaan we in dit webinar op in.

Voor wie is dit webinar?


Deze opname webinar ‘Hoe maak je een veranderdiagnose?‘ is interessant voor iedereen die veranderingen initieert, begeleidt, managet of ondersteunt. Bijvoorbeeld consultants, coaches, projectmanagers, programmamanagers, opdrachtgevers, lijnmanagers, enzovoorts.

Allard de Ranitz


De spreker, Allard de Ranitz, legt zich toe op ontwikkel- en verandervraagstukken in diverse vormen en maten. Hij begeleidt teams in het optimaliseren van hun samenwerking in een verandering. En hij werkt mee aan veranderprogramma’s binnen publieke en commerciële organisaties. Zo zijn recente grotere opdrachten van Allard trajecten verbonden aan de CO2-problematiek en aan een vraagstuk in reclassering. Allard maakt hierbij onder andere gebruik van diverse verandermanagementmethodieken en -instrumenten, waaronder SpiralDynamics.


De gastvrouw, Tanja van den Akker, is geaccrediteerd APMG Change Management trainer. Haar MBA dissertatie heeft als onderwerp de zoektocht naar een verandermodel voor implementaties van methoden zoals PRINCE2 en ITIL. Daarnaast is zij auteur van Verandermanagement, basisprincipes en praktijk. Binnen Forsa Advies waar ze mede-eigenaar van is, adviseert zij klanten over het versterken van hun project-, programma- en/of portfoliomanagement.


Wil je meer weten over onze verandermanagementtrainingen, lees dan hier. Liever live sparren met ons over hoe je tot een veranderdiagnose en een veranderaanpak komt? Neem vrijblijvend contact met ons op.


Contact opnemen